Tuinadviezen, tuinideeen, tuintips en tuinplannen over het onderwerp: Welke kunstgrasvezel heeft u nodig?


 

Welke kunstgrasvezel heeft u nodig?

     

Dit Artikel wordt u aangeboden door

Kunstgras: welke vezel heeft u nodig?
Wist u dat er verschillende type kunstgrasvezels zijn? En dat deze vezels het karakter van het kunstgras grotendeels bepalen. Maar welke vezel heeft u nu nodig voor uw kunstgras? In dit artikel gaan we in op de verschillende typen vezels en hun eigenschappen. Op deze manier kunt u een goede afweging maken welke vezel u nodig heeft voor uw kunstgrasproject.Kunstgras vezel type W
Tuin en KunstgrasDe naam zegt het al: deze vezel heeft de vorm van een W. Deze kunstgrasvezel wordt vooral aangeraden bij intensief gebruik. Door de W-vorm komt de vezel na gebruik weer snel omhoog. Dit zorgt ervoor dat je minder aan onderhoud hoeft te doen.


Mogelijke toepassingen: tuin bij intensief gebruik, hockeyveld of voetbalveld in tuin.


Kunstgras vezel type C
Tuin en KunstgrasOok hier geeft de naam de vorm van de vezel weer. Door de vorm is dit ook een veerkrachtige vezel. Echter, hij is minder veerkrachtig dan de W vezel en wordt daardoor geadviseerd bij kunstgras dat matig tot intensief gebruikt wordt. Door de vorm voelt deze vezel heel erg zacht aan de bovenkant en geeft hij een natuurlijk ogend effect.

Mogelijke toepassingen: tuin met zwembad, tuin waar kinderen en/of huisdieren spelen, (dakt)erras, balkon.


Kunstgras vezel type E
Tuin en KunstgrasDeze vezel wordt veelal ingezet bij kunstgras dat niet al te intensief gebruik wordt en vooral lekker zacht moet aanvoelen. Denk hierbij aan je balkon, tuinterras of in je tuin mocht je deze niet intensief gebruiken.Mogelijke toepassingen: tuin met zwembad, (dak)terras, balkon.


Kunstgras vezel type F
Tuin en KunstgrasDeze vezel heeft een zogenaamde Flat shape. De vorm is dan ook recht wat zorgt voor een kunstgrasmat die erg zacht aanvoelt en ook een heel mooi uiterlijke geeft. De vorm van deze vezel zorgt er echter wel voor dat hij bij veelvuldig gebruik makkelijker plat gaat liggen. Hierdoor dient dit type kunstgras wat vaker opgeborsteld te worden.

Mogelijke toepassingen: tuin met zwembad, (dak)terras, balkon.

Samenvattend
Zoals u ziet zijn er veel verschillende type kunstgrasvezels met ieder hun eigen eigenschappen. Afhankelijk van het gebruik en het type uitstraling dat u wilt creŽren kiest u voor 1 van deze kunstgrasvezels.

Dit artikel is geschreven door Zij hebben jarenlange ervaring met het aanleggen van kunstgrasprojecten. Ze willen u graag adviseren op het moment dat u nadenkt over het realiseren van een kunstgrasproject. Hopelijk helpt dit artikel u daarbij.