Tuinadviezen, tuinideeen, tuintips en tuinplannen over het onderwerp: Zelf kunstgras leggen?


 

Zelf kunstgras leggen?

     

Dit artikel wordt u aangeboden door

Stap 1.
Verwijder het oude gras en egaliseer de zwarte grond globaal. Breng nu een zandbed aan van 5 tot 10cm dik, afhankelijk van de op te vullen hoogte. Tril het zandbed goed aan zodat er een stabiele ondergrond ontstaat.

Nadat het zandbed goed is afgetrild, egaliseert u het zandbed met behulp van bijvoorbeeld een waterpas of uitvlaklat.

Uitvlakken


Stap 2.
Breng het drukverdeeldoek aan op het zandbed en zij deze 1cm van de rand af. Als u meerdere banen drukverdeeldoek moet leggen, kunt u deze even aan elkaar vastmaken met Duck tape, zodat het onderdoek niet verschuift tijdens het leggen van het kunstgras.

Stap 3.
Rol nu het uit. Let hierbij goed op de vleug als u meerdere stukken aan elkaar moet verlijmen. Deze is het mooiste als u er tegenin kijkt. U legt de rol kunstgras 5cm over de kant, rand of tegen de muur.

Als de tuin breder en langer is dan 400cm krijgt u n of meerdere naden.

Stap 4.
Sla het kunstgras bij de naden iets terug en snij van beide stukken 3 4 naden af. Leg het kunstgras weer goed neer en leg de stukken nagenoeg strak tegen elkaar aan. Indien u de naad niet meer ziet, heeft u juist gesneden.

Leggen

Stap 5.
U kunt nu de zelfklevende lijmband onder de naden van het kunstgras aanbrengen. U slaat hiervoor het kunstgras weer terug en legt de band uit. U verwijderd het folie van de band en drukt het kunstgras weer voorzichtig op zijn plaats.

Na ongeveer n uur is de lijm volledig uitgehard.

Stap 6.
U kunt nou het kunstgras pas snijden langs de randen. U kunt dit eenvoudig doen met een scherp stanleymes.

Leggen


Stap 7.
Strooi het kunstgras eventueel in met instrooizand indien dit geadviseerd wordt en borstel daarna het kunstgras op. Het opborstelen doet u bijvoorbeeld door met een harde bezem tegen de vleug in te borstelen.

Leggen

Zoals u kunt lezen is het makkelijker dan u denkt om